Prijava

Vaša prijava

Državno športsko natjecanje UDVDR-a


Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata organizirala je u Velikoj Gorici Državno športsko natjecanje svojih članova. Nadmetali su se u boćanju, pikadu, kuglanju, malom nogometu, povlačenju konopa, streljaštvu, stolnom tenisu i šahu. Natjecanje je otvorio župan Stjepan Kožić.

„Ponosan sam što se ove igre po drugi puta organiziraju u Zagrebačkoj županiji. Nije ovo samo sportsko natjecanje, nego i prigoda da se s pijetetom prisjetimo poginulih za Domovinu. Neizmjerno im hvala što su stvorili temelje hrvatske države“, rekao je župan.

Na natjecanju su sudjelovale ekipe iz svih hrvatskih županija, ukupno preko tisuću natjecatelja.

„Veliki interes branitelja za ovo plemenito sportsko natjecanje najbolje govori o potrebi ovakvih okupljanja. Zajedništvo koje iskazujemo danas na sportskim igrama bilo je i ostalo temelj stvaranja samostalne Hrvatske“, rekao je Zvonko Marić, predsjednik UDVDR-a Zagrebačke županije, dodavši da je od izuzetne važnosti usaditi, posebno mladima, vrijednosti zajedništva i zahvalnosti prema svima koji su stvarali našu povijest.

Sudionike natjecanja također su pozdravili Đuro Dečak, predsjednik UDVDR-a, Vladimir Bergman, izaslanik ministra branitelja, i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić koji je rekao da borba za samostalnost RH, koja se vodila u Domovinskome ratu, treba biti utkana u identitet hrvatskoga naroda.