Prijava

Vaša prijava

Sajam gospodarstva u Zaprešiću


Gotovo 240 izlagača, iz Zaprešića i okolice, ali i susjednih gradova i županija, sudjelovalo na ovogodišnjem, 20. Sajmu gospodarstva u Zaprešiću. Organiziralo ga je Udruženja obrtnika Zaprešić, čija je predsjednica Jasenka Jančić rekla da se nakon dvadeset godina trebaju zbrojiti pozitivni učinci sajma, učinjene pogreške, „zatvoriti knjiga i otvoriti nova“.

„Na sajmovima je sve manje proizvodnih obrta, sve manje je većih tvrtki, a sve više OPG-ova s poljoprivrednom proizvodnjom. Unatoč tome, zadovoljstvo je što je naš sajam opstao i postao dio identiteta ovoga grada“, rekla je Jančić. Poručila je da su se obrtnici uvijek borili s raznim poslovnim teškoćama, krizom, stečajevima, danas s nedostatkom radne snage, ali uvijek su opstali jer obrt je, rekla je, duboko ukorijenjen u tradiciju naših obitelji. Sajam je otvorila pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac.

„Uz svu digitalizaciju i prefiks „e“, ovakvi su sajmovi neizmjerno važni. U doba novih tehnologija i svih mogućnosti internetske prodaje, raduje što još uvijek živi izravan kontakt proizvođača i nuditelja usluga s kupcima“, rekla je Mandac.

Ispred Zagrebačke županije, pokrovitelja Sajma, otvorenju je prisustvovala zamjenica župana Nadica Žužak. 

„Iznimno smo ponosni na poduzetnike i obrtnike, zahvaljujući njima naš proračun se dobro puni. Započeli smo s isplatama potpora poduzetništvu, u ukupnom iznosu od 5,3 milijuna kuna. Do kraja godine, rebalansom proračuna, osigurat ćemo i dodatna sredstva kako bi potpore dobili svi projekti koji su pozitivno ocjenjeni“,rekla je Žužak.

Prisutnima su se također obratili gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, predsjednik OK Zagreb Mirza Šabić i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec.