Prijava

Vaša prijava

Nedjeljni turopoljski ručak


Od posavske guske, turopoljske kotlovine, masti s ljutom paprikom..., šarana na rašljama, friganih srdela i kozica..., do štrukla, gibanice i goričke baklave. Nedjeljni turopoljski ručak, u sklopu tradicionalne gastronomske manifestacije „Gastro Turopolja“, već 17. u nizu, iznova je privukao veliki broj Goričana.

„Gastro postaje sve značajnija manifestacija, sa sve većim brojem sudionika. Odaziv restorana je dobar, ali izuzetno je dobar odaziv udruga koje se natječu u kuhanju turopoljske kotlovine, ove godine njih 34. Naravno, pripremaju se i druga tradicionalna jela“, komentirala je Milada Mesarić, direktorica TZ Velike Gorice, uz goričko Udruženje obrtnika (UO), organizatora manifestacije.

Vladimir Birek, predsjednik UO Velike Gorice, rekao je da ovom manifestacijom „ugostitelji vraćaju gostima ono što su oni njima davali tijekom godine“.

„Ova manifestacija prezentira ugostiteljstvo našega grada, ali i svakog ugostitelja ponaosob. Ima nas dosta, ali „ne bi bilo štete“ da nas ima i više“, komentirao je Birek.