Prijava

Vaša prijava

Udruga Z-eko ponovno aktivna


Udruga za razvitak ekološke poljoprivrede, zaštite okoliša i ruralnog prostora „Z-EKO“ ponovno je aktivna. Izvanredna i izborna skupština Udruge održana je u petak, a za predsjednicu je izabrana mlada poljoprivrednice Lea Mlinarević Skender koja se bavi ekološkom proizvodnjom aronije.

Za potpredsjednike su izabrani Ksenija Piršljin, voditeljica ekološkog uzgoja na najstarijem hrvatskom ekološkom imanju Zrno i Dragutin Volarić veteran ekološke proizvodnje meda i dobitnik mnogih priznanja i nagrada.

Spomenuta Udruga osnovana je bila 2001. godine, ali od 2009. godine nije bila aktivna. „Ekološka poljoprivreda izuzetno je značajna i perspektivna i želja nam je bila okupiti i ponovno potaknuti proizvođače s područja Zagrebačke županije da se uključe u rad Udruge što smo i uspjeli jer je interes proizvođača velik izjavio je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo.

Cilj Udruge je okupljanje i organiziranje članova radi unapređivanja razvitka ekološke poljoprivrede, razmjene iskustava i pružanje stručne pomoći svojim članovima za što uspješnije stvaranje, promicanje i  plasman ekološki proizvedene hrane, te očuvanje okoliša i ruralnog prostora.


Proslavljen Dan grada Zaprešića