Prijava

Vaša prijava

U posjetu Županiji boravilo izaslanstvo kineske provincije Zhejiang


Izaslanstvo kineske provincije Zhejiang boravilo je u trodnevnom posjetu Hrvatskoj s ciljem uspostavljanja suradnje i upoznavanja malih i srednjih poduzeća te obrta. Nakon sastanka u Ministarstvu gospodarstva i Hrvatskoj gospodarskoj komori, izaslanstvo je posjetilo tvrtke na području Zagrebačke županije i to Fed u Rugvici, Iverpan u Svetom Ivanu Zelini te Specijalnu bolnicu Naftalan u Ivanić-Gradu.

U ime Zagrebačke županije, koja je na inicijativu Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj organizirala obilazak, delegaciju je primio pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo Damir Fašaić.

„Zagrebačka županija ima status jedne od gospodarski najjačih i najperspektivnijih županija u RH. Imamo perspektivan geografski položaj, kojega smo odlučili maksimalno iskoristiti razvojem poduzetničkih zona. Rezultati nisu izostali. Neke od najvećih domaćih, ali i stranih tvrtki odlučile su svoju poduzetničku aktivnost razvijati upravo na našem području“, rekao je Fašaić, dodavši kako je Zagrebačka županija učinkovita i kooperativna javna uprava, na usluzi investitorima, prvenstveno kroz izdavanje građevinskih dozvola u najkraćem mogućem roku.

Kinesku delegaciju predvodio je Zhang Geng, generalni direktor provincijskog Odbora za ekonomiju i informacijske tehnologije koji je istaknuo da je posjet organiziran s ciljem upoznavanja mogućnosti povezivanja njihovih obrta i malih poduzeća sa sličnim subjektima u Hrvatskoj. 

Provincija Zhejiang primorska je pokrajina na istoku Narodne Republike Kine s 55 milijuna stanovnika u kojoj posluje oko 5,8 milijuna tvrtki. Gospodarstvo provincije bazirano je na brodogradnji, kemijskoj, prehrambenoj i građevinskoj industriji, a u posljednje vrijeme sve više na razvoju digitalne ekonomije i informacijskih tehnologija.