Prijava

Vaša prijava

Dani hrane i tradicijskih proizvoda okupili 100 izlagača


Nakon što se 15 godina izložbeno-prodajna manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda Zagrebačke županije i Grada Zagreba“ održavala u Boćarskom domu, ove godine održana je u samom srcu Zagreba – šatoru na Trgu bana Josipa Jelačića.

U izložbenom prostoru preko 100 izlagača nudilo je mesne delicije, sireve, med i proizvode od meda, domaća ulja, slastice i pekarske proizvode, vina, rakije, voće, kao i razne eko proizvode. Svoje proizvode izlagala je i najuzornija seoska žena Zagrebačke županije za 2018. godinu Željka Tomašec.

Manifestaciju su otvorili zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Kada je riječ o tržištu i domaćim proizvodima, Zagreb i Zagrebačka županija neraskidivo su povezani. Zagrepčanima svakodnevno stiže svježe ubrano voće i povrće, sir i vrhnje, meso i brojni drugi domaći proizvodi iznimne kvalitete. S druge strane, proizvođači i žitelji Zagrebačke županije imaju na samo sat vremena vožnje milijunsko tržište na kojem mogu prodati svoje proizvode“, rekao je župan Kožić.

Zamjenica Majić je naglasila kako sajam svim izlagačima pruža izvrsnu priliku za druženje i razmjenu iskustava te dodala da Gradska uprava teži tome da pozicionira Zagreb kao grad koji iznimno vodi računa o razvoju poljoprivrede i poljoprivrednih proizvođača jer je to temelj jednog „prehrambenog“ suvereniteta.

Manifestacija „Dani hrane i tradicijskih proizvoda“ organizira se u prigodi Svjetskog dana hrane (16. listopada) i Svjetskog dana seoske žene (15. listopada).