Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova


Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije održalo je sjednicu na kojoj se raspravljalo o Europskoj povelji o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, a uvodno izlaganje i prezentaciju o izradi Akcijskog plana za primjenu EU povelje za Zagrebačku županiju  održala je Tamara Šterk iz Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske.

Akcijskim planom odredit će se ciljevi, prioriteti, aktivnosti, mjere i sredstva za provedbu Povelje.

Inače, župan Stjepan Kožić Europsku povelju o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini potpisao je u siječnju 2017. godine čime je Zagrebačka županija izrazila političku volju za implementaciju politike ravnopravnosti spolova u sve segmente političkog, gospodarskog, društvenog i kulturnog života, sukladno svojim nadležnostima.

Povjerenstvo je primilo na znanje Izvješće o osnovanim povjerenstvima za ravnopravnost spolova na području gradova i općina Zagrebačke županije, kao i Izvješće o programima i projektima udruga u području zaštite nasilja od obitelji koje su u 2018. godini ostvarile pravo na financijsku potporu Zagrebačke županije. Također, Povjerenstvo je donijelo prijedlog Plana rada za 2019. godinu.