Prijava

Vaša prijava

Velik uspjeh mladih samoborskih glazbenika


Svih 5 sastava Glazbene škole Ferdo Livadić iz Samobora, koji su sudjelovali na 56. regionalnom natjecanju komornih sastava učenika i studenata glazbe u Opatiji, kući se vratilo s osvojenim prvim mjestom.

Tako su prvu nagradu u kategoriji klavirskih dua osvojile Lara Marušić i Barbara Jelić, pod mentorstvom profesorice Tine Klak. U kategoriji dua na gitari su briljirale Marija Crljen i Borba Dekanić, pod mentorstvom Ivane Trogrlić, a u kategoriji kvarteta Jan Tominić (sopran saksofon), Lovro Pajić (alt saksofon), Tomo Štrbac (tenor saksofon) i Anton Pavić (bariton saksofon) – učenici profesora Tomislava Žužaka.

U I. kategoriji tria prvu su nagradu osvojili Vito Čretni, Sara Mapilele i Vid Pajić na udaraljkama – učenici profesora Gorana Gorše, dok su u II. kategoriji tria najbolje bile Petra Barbarić i Jana Pelikan na violinama te Paula Dužanec za klavirom, pod mentorstvom profesorice Nikoline Tičinović Čavrag.

Regionalno natjecanje održavalo se od 7. do 9. studenoga 2018. godine te je bilo svojevrsna „generalna proba“ prije Državnog natjecanja koje će se održavati od 5. do 8. prosinca u Zagrebu.

Čestitamo mladim glazbenicima te želimo puno uspjeha u daljnjem radu!