Prijava

Vaša prijava

Sastanak s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja


Inicijativom Županije održan je radni sastanak župana Stjepana Kožića i njegovih suradnika s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, kao i predstavnicima Agencije za regionalni razvoj RH. Glavna tema razgovora bila je mogućnost sklapanja tzv. razvojnog sporazuma, između najmanje tri županije, a što predviđa Zakon o regionalnom razvoju RH. Potpisivanjem ovakvih sporazuma, rekla je pomoćnica ministrice regionalnog razvoja Kristina Bilić, želi se ojačati konkurentnost i uravnotežiti regionalni razvoj.

„Svrha sporazuma je utvrditi strateške projekte regionalnog razvoja za čiju će se realizaciju objavljivati ograničeni javni pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava“, rekla je Bilić.

Inicijativa za sklapanje sporazuma mora doći od samih županija, a 50 posto strateških projekata, koji će sporazumom biti definirani, moraju doprinijeti razvoju gospodarstva. Područja suradnje su razvoj klastera, obrazovanje, komunalna, gospodarska, energetska i druga razvojna infrastruktura, digitalno i kreativnu društvo, turizam, promet i mobilnost, energija i održivi okoliš...