Prijava

Vaša prijava

152.800 kuna za poduzetničke potporne institucije i udruženja obrtnika


Zagrebačka županija će, temeljem provedenog javnog poziva, dodijeliti 152.800 kuna poduzetničkim potpornim institucijama i udruženjima obrtnika sa svog područja za 2018. godinu.

Javni poziv za dodjelu potpora bio je otvoren od 8. lipnja do 30. rujna ove godine te su se na njega mogli prijaviti poduzetničke potporne institucije u vlasništvu jedinica lokalne samouprave (kao što su razvojne agencije, poduzetnički centri, itd.) i udruženja obrtnika sa sjedištem na području Zagrebačke županije. U sklopu ovog javnog poziva dodijeljeno je 6 potpora ukupne vrijednosti 152.800 kuna, a o kojim se potpornim institucijama i udruženjima obrtnika riječ i za koje projekte možete saznati ovdje.

Potpore su u najvećoj mjeri dodijeljene za sufinanciranje pohađanja i organiziranja edukacija za podizanje razine poduzetničkih i institucionalnih znanja i vještina te za jačanje konkurentskih sposobnosti poduzetnika i obrtnika. Također, Županija sufinancira i opremu koja je nužna za organizaciju tih edukacija.

„Budući da smo za ovaj javni poziv dobili više prijava nego je bilo raspoloživih sredstava, a želja nam je svima koji ispunjavaju kriterije pružiti kvalitetnu novčanu potporu, idući tjedan upućujemo Županijskoj skupštini rebalans proračuna koji bi trebao osigurati dodatna sredstva za ovu namjenu“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić podsjetivši da će se rebalansom proračuna nastojati bitno povećati i suma za potpore za početak poslovanja poduzetnika te za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti.

„U tijeku je isplata 5,3 milijuna kuna za prvih 148 poduzetnika s bodovne liste, a rebalansom proračuna očekujemo da će do kraja godine ova brojka porasti na ukupno 8,6 milijuna kuna“, izjavio je Kožić.


JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike