Prijava

Vaša prijava

Uručeni novi ugovori u sklopu programa „Zaželi“


U program „Zaželi“, nakon Kravarskog, Pokupskog, Samobora, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline, uključena su još dva grada s područja županije - Dugo Selo i Ivanić-Grad. U sklopu ovoga programa, čiji su sukreatori Hrvatski zavod za zapošljavanje i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Gradskom društvu Crvenoga križa Dugog Sela odobreno je 2,06 milijuna kuna za provedbu projekta „Nova 50+“, a GD Crvenoga križa Ivanić-Grada 1,7 milijuna kuna za projekt „Sve je lakše uz ženske ruke“.

Ugovore je ravnateljicama društava Crvenoga križa - Gordani Kocaj i Ivani Bajt uručio u Ivanić-Gradu ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Programom „Zaželi“, osim što se osigurava skrb za starije osobe, u konačnici njih oko 35.000 na cijelom području RH, osiguran je i posao za preko 7000 žena iz skupine teže zapošljivih (starijih od 50 godina). Projektom „Nova 50+“ osiguran je dvogodišnji posao za 10 žena i skrb za 60 korisnika, a projektom „Sve je lakše uz ženeske ruke“ posao za 6 žena i skrb za 30 korisnika. Žene zaposlene kroz ove projekte korisnicima će pružati pomoć i njegu u kući.

Svečanosti predaja ugovora prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak. Ukupno je ministar, korisnicima s područja cijele RH, uručio ugovore vrijedne 27 milijuna kuna. Program „Zaželi“ se financira iz Europskoga socijalnog fonda i ukupna mu je vrijednost milijardu kuna. Dosad je ugovoreno 90 posto ovoga iznosa.

„Županija daje podršku ovome programu jer smo svjesni činjenice da treba brinuti o našim starijim sugrađanima. Lani smo, prepoznajući njegovu važnost, osigurali sredstva za nabavu dva osobna vozila koja smo, za provedbu projekata, donirali gradskim društvima Crvenoga križa u Vrbovcu i Svetom Ivanu Zelini, a proračunom za 2019. osigurana su sredstva za još četiri osobna vozila. Uz gradove koji su već uključeni u ovaj program, očekujemo da će se on ove godine početi provoditi i u Jastrebarskom“, rekla je zamjenica Žužak.