Svetom misom u župnoj crkvi Presvetoga trojstva, polaganjem vijenaca i paljenjem lampaša ispred spomenika blaženoga Alojzija Stepinca, a potom i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, u Krašiću je proslavljeno Stepinčevo. Brojni hodočasnici i vjernici okupili su se u ovome mjestu u prigodi 59. godišnjice smrti blaženoga Stepinca, u nadi da će uskoro biti proglašen svetim.

„O istini se ne šuti, jer istina oslobađa. O općem dobru našega naroda i naše domovine se ne razmišlja, opće dobro se živi. Stoga, ne smijemo odustati i ne smijemo se predati u borbi za istinu! Nažalost, u Hrvatskoj još uvijek postoji veliki otpor prema istini, a s druge strane neke se laži itekako šire i uporno ponavljaju. Velika i besramna nepravda nanesena je blaženom Stepincu. Laži i obmane koje su mu u montiranom sudskom procesu stavljene na teret, stavljene su na teret cijelom hrvatskom biću koje ga je voljelo i poštivalo“, na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća rekao je načelnik Krašića Josip Petković-Fajnik, dodavši da je Stepincu „uzet život, ali ne i njegovo srce i neizmjerna ljubav prema hrvatskome narodu i crkvi“. 

U ime župana Stjepana Kožića sjednici je prisustvovala njegova zamjenica Nadica Žužak. Rekla je da treba osvješćivati veliku povijesnu ulogu kardinala Stepinca, a čemu doprinos mogu dati i još uvijek živi svjedoci kardinalova života. U ime predsjednika Hrvatskoga sabora prisutnima se obratio saborski zastupnik Dražen Barišić, rekavši da svi zajedno trebamo dati doprinos da Krašić, kao svetište, bude jedan od stupova hrvatskoga nacionalnog bića.

Na sjednici su govorili i izaslanik ministra branitelja Dinko Tandara i, ispred Hrvatskoga generalskog zbora, general Pavao Miljavac.

 

 

 

 

izvor

Cijeli tekst pročitajte na adresi: Stepinčevo u Krašiću.