Prijava

Vaša prijava

Dan narcisa


Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije i ove se godine uključila u humanitarnu akciju Dan narcisa. Prodajom ovoga cvijeta, u gradovima i općinama županije, kao uostalom i u cijeloj RH, prikupljao se novac za preventivne preglede i liječenje žena oboljelih od karcinoma dojke. Đurđa Dehin, predsjednica Udruge, ponovno je ukazala na važnost samopregleda žene i ranog otkrivanja karcinoma.

„Ako je otkriven na vrijeme karcinom dojke je izlječiv. Dakako, samopregled nije dovoljan. Treba ići i na mamografski pregled i ultrazvuk, no svaka žena svoje tijelo najbolje poznaje i kod redovitih samopregleda ona će primijetiti bilo kakvu promjenu na dojci“, rekla je Dehin, naglasivši da se dobna granica žena koje obolijevaju od karcinoma dojke stalno spušta. Stoga se, naglasila je, redovito treba odazivati mamografskim pregledima, bez obzira na godište.

„Odaziv žena, posebno onih između 40 i 50 godina je bolji, ali još uvijek nije zadovoljavajući. A pregledi su besplatni“, rekla je Dehin.

Prodaji narcisa u Velikoj Gorici pridružila se i zamjenica župana Nadica Žužak. I ona je ukazala na važnost preventivnih pregleda.

„Rano otkriveni rak dojke je izlječiv! Tu činjenicu treba isticati“, rekla je zamjenica Žužak.