Župan Stjepan Kožić i direktor „Vatroprometa“ Nenad Radojčić imenovani su počasnim članovima Vatrogasne zajednice Grada Vrbovca. Povelju počasnoga člana primili su na godišnjoj skupštini Zajednice, koja kroz 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava okuplja 998 vatrogasaca.

„Vatrogasci su uvijek na raspolaganju, kada god zatreba prisutni su. Ne samo na gašenju požara, nego na svim događanjima koja se organiziraju u njihovim sredinama. Oni su naš ponos! Skrbimo o njima, želimo im stvoriti što bolje i kvalitetnije uvjete za rad, a za što izdvajamo značajna sredstva. Godišnje oko 4,5 milijuna kuna, što je najviše u kontinentalnom dijelu Hrvatske“ rekao je župan Kožić. Poželio je vatrogascima što manje „akcija na terenu“, a što više edukacije, obuke i druženja.

Slavko Povrlišek, predsjednik VZG Vrbovca, rekao je da su vrbovečki vatrogasci velika obitelj od gotovo tisuću ljudi, koje čini sretnima kada nekome mogu pomoći i učiniti dobro.

„Ne dobivamo ni kune naknade, sve radimo na dobrovoljnoj bazi. No, oni koji kroje zakone, a kako bi u vatrogasnim društvima bilo što više mladoga kadra, trebali bi razmišljati da se vatrogasce oslobodi plaćanja dijela komunalne naknade, da im se da prednost pri upisu djeteta u vrtić, plate troškovi prijevoza djece na školovanje..., da dobiju bilo kakvu satisfakciju za svoj rad“, rekao je Povrlišek.

Godišnjoj skupštini VZG Vrbovca također su prisustvovali načelnik HVZ-a Željko Popović, zapovjednik VZ Zagrebačke županije Josip Novosel i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.