Prijava

Vaša prijava

Gradu Svetoj Nedelji darovano 250.000 četvornih metara državnoga zemljišta


Ministar državne imovine Goran Marić i gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec potpisali su danas ugovor kojim se Svetoj Nedelji daruju nekretnine (zemljište) na području naselja Kerestinec, ukupne površine oko 250.000 četvornih metara. Tržišna vrijednost zemljišta iznosi oko 6,56 milijuna kuna, a na njemu će se razvijati nova gospodarska zona. Naime, zemljišta je darovano sa svrhom poticanja gospodarskoga napretka i razvoja poduzetništva.

„Znali smo što želimo i naišli smo na razumijevanje ministra. Zajedno sa Županijom potrudit ćemo se da se darovano zemljište privede svrsi, da se na njemu razvije nova gospodarstva zona. Po mnogim anketama grad Sveta Nedelja je „top grad“ za poduzetništvo u Hrvatskoj, a dostignuti nivo razvoja, novom poduzetničkom zonom želimo podići na još veću razinu“, rekao je Dario Zurovec.

Ministar Marić je rekao da se grad Sveta Nedelja, od svoga osnutka, izdvaja po poduzetničkim aktivnostima i da inicijativa za darovanje ovoga zemljišta datira iz ranijega vremena, ali da dosad nije bilo zakonskoga okvira da bi se to moglo realizirati.

„Da nije donesen novi zakon o upravljanju državnom imovinom ne bi mogli svjedočiti potpisivanju ovakvog ugovora. Aktualna Vlada je izradila platformu kako pripomoći općinama, gradovima i županijama u njihovu razvoju“, rekao je ministar, dodavši da je darovano zemljište temelj za budućnost grada Svete Nedelje.

„Ovo je bitna pretpostavka za daljnji razvoj, jer tko ne napreduje - nazaduje! Darovanih 250.000 kvadrata zemljišta je veći doprinos gradu Sveta Nedelja nego sva darivanja u proteklih 28 godina“, dodao je ministar. Naglasio je i dobru suradnju sa Zagrebačkom županijom s kojom će, najavio je, uskoro biti potpisan ugovor o darovanju državnoga zemljišta u općini Bistra, za gradnju nove zgrade bolnice za kronične bolesti dječje dobi.

Današnjem potpisivanju ugovora u Svetoj Nedelji prisustvovali su župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.

„Podržavam ovakav pristup darovanja sada neiskorištena zemljišta, kako bi se ono stavilo u funkciju i postalo korisno. Ovaj ugovor je izuzetno bitan za razvoj gospodarskih zona, za nova ulaganja. Sveta Nedelja i Županija su skupini najrazvijenijih i naša orijentacija prema poduzetništvu luči rezultate“, rekao je župan.