Prijava

Vaša prijava

Najavljena energetska obnova PŠ Rakov Potok


Pet škola prijavila je Zagrebačka županija za energetsku obnovu europskim sredstvima, među njima i zgradu područne škole u Rakovom Potoku. Sagrađena 1913., sada trošna i derutna, zgrada će se kompletno obnoviti - dobit će toplinsku ovojnicu i novu stolariju, rekonstruirat će se krovište zgrade, radijatorski sustav, postojeća rasvjeta zamijenit će se učinkovitijom LED rasvjetom, uredit će se parket u učionicama... Ukupna vrijednost projekta je 2,42 milijuna kuna, bespovratna europska sredstva iznose 856.055 kuna, a ostatak od 1,56 milijuna kuna osigurava Zagrebačka županija. Školu trenutno polazi 23-je učenika.

„Čeka nas sveobuhvatna obnova zgrade. Vjerujem da će se nakon toga i povećati broj učenika, jer neki se danas, zbog primjerenijih uvjeta nastave, školuju u Lučkom ili Horvatima“, prigodom tiskovne konferencije kojom je najavljena energetska obnova rekla je Anica Magdalenić, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja, u čijem je sastavu i ova područna škola.

Velimir Kokot, pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Zagrebačke županije, rekao je da će se nakon potpisa ugovora s Ministarstvom graditeljstva, odnosno Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pokrenuti postupak javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, pa se početak obnove očekuje u ljetu ove godine. Potrajat će osam mjeseci. Kokot je podsjetio i na obnovu ostalih objekata škola, rekavši da su u tijeku javne nabave za odabir najpovoljnijeg izvođača radova za obnovu zgrade srednjih škola u Velikoj Gorici i SŠ Vrbovec.

Na konferenciji za medije bio je i direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš, rekavši da će nakon obnove ušteda primarne energije u PŠ Rakov Potok iznositi čak 82,5 posto.