Prijava

Vaša prijava

Županijski T1 tim na obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicine


Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije sa svojim T1 timom iz Samobora sudjeluje na središnjem obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe (HMS) koji se danas obilježava na riječkom Korzu.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a svake se godine održava u drugom gradu, a ove godine Rijeka je domaćin djelatnicima HMS-a iz svih dijelova RH koji će nizom edukacijskih programa nastojati djelatnost i dostignuća HMS-a približiti građanima.

Intencija ove manifestacije je kod građana razviti svijest o važnosti prepoznavanja hitnih stanja te ih upoznati s jednostavnim postupcima kojima mogu pridonijeti boljem zdravstvenom ishodu ozlijeđene ili oboljele osobe.

„S velikim zadovoljstvom odazvali smo se ovoj manifestaciji, a naš tim pokazat će vježbu kako imobilizirati ekstremitete vakuum udlagama“ – rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.  

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zagrebačke županije Ksenija Čuljak podsjetila je kako je Zagrebačke županije prošlog petka prigodno obilježila Nacionalni dan hitne medicine u županijskim gradovima, a građani su imali priliku naučiti kako pomoći osobi koja je doživjela epileptički napadaj.

Inače, Hrvatski sabor je 2013. godine jednoglasnom odlukom dan 30. travanj proglasio Nacionalnim danom HMS-a. Tom odlukom hrvatska hitna medicinska služba pridružila se nizu svjetskih zemalja koje tako nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Video vježbe je dostupan ovdje.