Prijava

Vaša prijava

Nagrađeni učenici autori najboljih radova na temu vatrogastva


Nagrađeni su autori najboljih likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Na natječaj Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije - proveden u suradnji sa županijskim Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu - pristigla su ove godine 352 rada učenika osmogodišnjih škola. Nagrade najuspješnijima uručili su danas župan Stjepan Kožić, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković i predsjednik VZ Zagrebačke županije Stjepan Ptiček.

„Ovim se natječajem, prije svega, popularizira vatrogastvo. Mlade želimo upoznati tko su vatrogasci, čime se bave, zašto su bitni... Svake godine sve je više radova i mislim da smo time postigli ono što smo i htjeli. Kroz crteže i literarne radove mladi znaju da bi bez vatrogasaca u mnogim situacijama bilo teško“, rekao je župan Stjepan Kožić.

Natječaj za najbolje likovne i literarne radove provodi se već sedam godina.

„Djecu želimo educirati i osposobiti da se jednoga dana aktivno uključe u zaštitu i spašavanje. Iz godine u godinu sve je više radova, ali to i ne čudi. Na području županije ima preko 150 ekipa djece i mladeži koje sudjeluju na vatrogasnim natjecanjima. Zainteresirali smo djecu za vatrogastvo i to je velika stvar“, komentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije.

U konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda nagradu za najbolji literarni rad primio je Vid Belec, učenik četvrtog razreda OŠ Rugvica (mentorica Mirjana Kirin), a za najbolji likovni rad Nika Lisak, učenica trećeg razreda OŠ Stjepana Basaričeka iz Ivanić-Grada (mentorica Martina Marijić). U konkurenciji učenika od petog do osmog razreda nagrada za najbolji literarni rad, odlukom prosudbene komisije, pripala je Marku Aniću (peti razred) iz velikogoričke škole Eugena Kvaternika (mentorica Ivana Dubovečak), a nagrada za najbolji likovni rad Sari Turkalj (sedmi razred) učenici OŠ „Vladimir Nazor“ iz Pisarovine (mentorica Lana Martinović).

U kategoriji djece s posebnim potrebama nagradu za najbolji likovni rad podijelili su Doroteja Taritaš (peti razred) iz Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica (mentorica Ivana Matić Grgić) i Zdravko Oršuš (šesti razred) iz Centra za odgoj i obrazovanje Lug Samoborski (mentorica Mirela Pačak Sahadžić).

Posjetitelji internetske stranice Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije najviše glasova za literarne radove dali su Lei Mariji Klajn, učenici trećeg razreda OŠ „Ivan Benković“ iz Dugog Sela (mentorica Sofija Štefanac Klobučar) i Anelly Dei Dubroja, učenici sedmog razreda OŠ Dubrava (mentorica Ljiljana Bilanović), dok su najboljim likovim radovima ocijenili radove Josipa Barišića učenika prvog razreda OŠ „Ivan Benković“ iz Dugog Sela (mentorica Karolina Rigljan) i Marka Kovačevića, učenika šestog razreda OŠ „Pavao Belas“ iz Brdovca (mentorica Ivanka Tomić).

Čestitamo učenicima na zasluženim nagradama!