Prijava

Vaša prijava

Najavljena 51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske


Konferencijom za medije najavljena je 51. Izložba vina kontinentalne Hrvatske, koja će se 7. i 8. lipnja održati u Svetom Ivanu Zelini. Ove je godine ocijenjeno 300 vina, a šampionom će biti proglašena izborna berba prosušenih bobica traminca, iz 2017., Josipa Rajakovića iz Krašića.

Ovo će vino ponijeti i titulu šampiona vina Zagrebačke županije. Naime, od ove godine u sklopu izložbe dodjeljivat će se i nagrade za najbolje ocijenjena vina Zagrebačke županije.

„Nakon 15 godina županijskoga ocjenjivanja, ove godine ono je prvi puta organizirano u sklopu ocjenjivanja vina kontinentalne Hrvatske. Organizirali smo to s namjenom da ojačamo i osnažimo odličja koja će primiti naši vinari, da pripomognemo promidžbi vina ovoga dijela Hrvatske, ali i da damo naglasak na vinare koji vina proizvode za tržište“, rekao je Josip Kraljičković, pročelnik za poljoprivredu Zagrebačke županije, dodavši da su od 300 ocijenjenih vina, njih 177 proizveli vinari iz Zagrebačke županije, iz svih njezinih devet vinogorja.

U sklopu ovogodišnje Izložbe vina kontinentalne Hrvatske održat će se nekoliko stručnih predavanja i radionica, kao i predstavljanje rezultata projekta zagrebačkoga Agronomskog fakulteta „Klonska selekcija kultivara kraljevine“.