Prijava

Vaša prijava

Moguće proširenje Glazbene škole „Ferdo Livadić“


Župan Stjepan Kožić predao je danas č.s. Petri Marjanović, glavarici zagrebačke provincije Družbe sestara služavki malog Isusa, pismo namjere kojim Zagrebačka županija izražava namjeru kupnje nekretnine u središtu Samobora za potrebe proširenja Glazbene škole „Ferdo Livadić“. Zgrada i dvorište, ukupne površine 657 četvornih metara, u vlasništvu su Samostana sv. Ivana Krstitelja, a Družba sestara služavki malog Isusa već ranije je najavila njihovu prodaju.

Nekretnina se nalazi uz postojeću zgradu Glazbene škole i namjera njezine kupnja od strane osnivača škole (Zagrebačke županije) za ravnateljicu Zdenku Merčep predstavlja veliki korak za glazbeno obrazovanje u Samoboru.

„Ovo je idealan prostor za trenutne, ali i naše potrebe u budućnosti“, rekla je ravnateljica škole, koja polaznike obrazuje prema predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom programu.

Župan Kožić je rekao da Županija u prvoj fazi namjerava doći u posjed nekretnine, a nakon toga će se razgovarati o daljnjim koracima obnove postojeće ili gradnje nove zgrade.

„Prilikom rebalansa ovogodišnjega proračuna, na jesen, predložit ćemo osiguranje sredstava za kupnju nekretnine, ali to, naravno, ovisi o članovima Županijske skupštine“, rekao je župan. Procijenjena tržišna vrijednost nekretnine, prema izrađenom elaboratu, iznosi 843.000 kuna.