Župan Stjepan Kožić predao je danas č.s. Petri Marjanović, glavarici zagrebačke provincije Družbe sestara služavki malog Isusa, pismo namjere kojim Zagrebačka županija izražava namjeru kupnje nekretnine u središtu Samobora za potrebe proširenja Glazbene škole „Ferdo Livadić“. Zgrada i dvorište, ukupne površine 657 četvornih metara, u vlasništvu su Samostana sv. Ivana Krstitelja, a Družba sestara služavki malog Isusa već ranije je najavila njihovu prodaju.

Nekretnina se nalazi uz postojeću zgradu Glazbene škole i namjera njezine kupnja od strane osnivača škole (Zagrebačke županije) za ravnateljicu Zdenku Merčep predstavlja veliki korak za glazbeno obrazovanje u Samoboru.

„Ovo je idealan prostor za trenutne, ali i naše potrebe u budućnosti“, rekla je ravnateljica škole, koja polaznike obrazuje prema predškolskom, osnovnoškolskom i srednjoškolskom programu.

Župan Kožić je rekao da Županija u prvoj fazi namjerava doći u posjed nekretnine, a nakon toga će se razgovarati o daljnjim koracima obnove postojeće ili gradnje nove zgrade.

„Prilikom rebalansa ovogodišnjega proračuna, na jesen, predložit ćemo osiguranje sredstava za kupnju nekretnine, ali to, naravno, ovisi o članovima Županijske skupštine“, rekao je župan. Procijenjena tržišna vrijednost nekretnine, prema izrađenom elaboratu, iznosi 843.000 kuna.