Prijava

Vaša prijava

Dan hrvatskih branitelja Zagrebačke županije


Županijska skupština Zagrebačke županije u ožujku 2013. godine proglasila je 27. lipnja - Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Naime, 27. lipnja 1991. godine na pokupsko je ratište raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde koja je tada počela djelovati na prvoj crti bojišnice uz rijeku Kupu.

Tradicionalno i ove godine povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije, delegacija Zagrebačke županije u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine odat će počast poginulim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi (Općina Pokupsko) s početkom u 10:00 sati.

Ovogodišnji grad domaćin obilježavanja Dana branitelja je grad Velika Gorica gdje će se također u četvrtak, 27. lipnja održati otvorenje izložbe ratne zbirke crteža Ivana Lackovića Croate pod nazivom „CRVENO i CRNO“ u Pučkom otvorenom učilištu (Zagrebačka 37, Velika Gorica) s početkom u 19:00 sati.

Centralna svečanost obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se u subotu, 29. lipnja 2019. godine s početkom u 11:00 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana u Velikoj Gorici. Program događanja možete vidjeti ovdje.