Prijava

Vaša prijava

Dan Zagrebačke županije proslavljen u Dugom Selu


Druženje, veselje, zabava... Ponešto za svakoga! Desetak dana uoči njezina dana, Županija je svoje mogućnosti, kroz proizvode OPG-ova, obrtnika, gospodarstvenika, nastupe kulturno-umjetničkih udruga, najave turističkih manifestacija... predstavila u Dugom Selu. Cjelodnevni program - od jutarnjih događanja namijenjenih najmlađima, do večernjega koncerta Ivana Zaka, zainteresirao je brojne mještane Dugog Sela.

„Pokazali smo što Županija nudi! I odaziv posjetitelja govori da je ovo dobar projekt, stoga s njime nastavljamo i iduće godine“, komentirao je župan Stjepan Kožić.

Uz dječje igraonice, nastupe kulturno-umjetničkih udruga, prodajni sajam četrdesetak OPG-ova i obrta, kušanje najboljih dugoselskih vina... organiziran je i gastro show, gdje su se u pripremi roštilja okušale ekipe turističkih zajednica gradova i općina. 'Najslasnijega' je pripremila ekipa TZG Zaprešića.

„Županija bilježi porast broja turista, a tome služe i ovakve manifestacije“, komentirao je Nenad Panian, gradonačelnik Dugog Sela. Konkretno, u prvoj polovici ove godine broj turističkih dolazaka u županiju povećan je za 14 posto, a broj noćenja za 12 posto. Nakon domaćih, najbrojniji su gosti iz azijskih zemalja, dodala je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije

Proslava dana Zagrebačke županije u Dugom Selu, u sklopu Festivala poduzetništva, obrta i OPG-ova „Moja poduzetna Hrvatska“, organizirana je u suradnji s Večernjim listom.