Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Dubravica


Na blagdan sv. Ane općina Dubravica slavi svoj dan. Proslavljen je nizom događanja, među njima i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća. Načelnik Marin Štritof na sjednici je govorio o realiziranim projektima unazad godine dana te najavio što se još planira odraditi do kraja ove godine. Istaknuo je završenu modernizaciju javne rasvjete na cjelokupnom području općine, u sklopu koje su na sva rasvjetna tijela postavljene nove LED svjetiljke koje će osigurati uštedu u potrošnji od gotovo 70 posto, kao i obnovu županijske ceste u naselju Bobovec Rozganski, u dužini oko 1500 metara. Proširena je i vodovodna mreža i rekonstruirana nerazvrstana cesta koja će postati Vinski put općine Dubravica. U naselju Dubravica je instaliran besplatni WiFi HotSpot za bežićno spajanje na internet, nastavljena je rekonstrukcija župnoga dvora u Rozgi, a proširen je i kapacitet vrtića za jednu skupinu. Time je smještaj u ovoj predškolskoj ustanovi osiguran za svu djecu. Do kraja ove godine, najavio je Štritof, počet će gradnja ambulante u općinskome središtu, u kojoj će biti prostor za liječnika, zubara i ljekarnu.

„Želimo svim stanovnicima općine pružiti odgovarajuću zdravstvenu skrb“, rekao je načelnik. Dodao je da je u tijeku projektiranje zgrade kulturno-turističkoga centra, u kojemu će biti prostor za sve udruge s područja općine, te da najesen kreće energetska obnova zgade općine. Zgrada će dobiti novu stolariju, toplinsku fasadu i novi sustav grijanja. Za daljnji razvoj općine, rečeno je za sjednice, važna je i uspostava gospodarske zone na prostoru bivše farme Dubravica, kao i rekonstrukcija 'zagorske pruge' od Savskog Marofa prema Kumrovcu.

U ime Županije, Dan općine prisutnima je čestitala zamjenica župana Nadica Žužak. Podsjetila je da je sredinom srpnja Županija dodijelila gradovima i općinama, za realizaciju njihovih projekata i programa, bespovratnih 20,7 milijuna kuna, od čega je općina Dubravica dobila 400.000 kuna.   

„Treba spomenuti i ono što ne ide kroz općinski proračuna, a to je briga Županije za školstvo, zdarvstvo, potpore poduzetnicima, OPG-ovima... Pomažemo projekte koji za cilj imaju podizanje kvalitete života“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da posebno veseli povećanje broja djece u vrtiću, jer to je garancija da ni škola, sagrađena sufinanciranjem Županije, neće biti prazna.

Prisutnima su se također obratili gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i saborski zastupnik Davor Ivo Stier.

Zahvalnice Općine dodijeljene su Niki Štritof, Josipi Čuk, DVD-u Bobovec i tvrtki 'Biff'.