Prijava

Vaša prijava

Plakete vatrogascima DVD-a Sveti Ivan Zelina


Mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto u četvrtak je u Zagrebu zahvalio pripadnicima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Zelina i liječnicima koji su sudjelovali u spašavanju mađarske obitelji stradale u prometnoj nesreći kod Svete Helene i uručio im srebrne plakete za iskazanu hrabrost i stručnost.

 „Zahvaljujući hrabrosti i stručnosti vatrogasaca i liječnika, tročlana obitelj spašena je iz ralja smrti. I stoga sam osobno došao u Zagreb kako bih vam izrazio svoju osobnu zahvalnost i zahvalnost i veliko poštovanje svih Mađara“, rekao je Szijjarto u Mađarskom kulturnom institutu.

Plakete su primili vatrogasci Kristijan Koščec, Ivica Mačković, Dragutin Koščec, Tomislav Kober, Alen Kuhelek, Josip Houška i Janko Houška.

„Nema vrednijeg od ljudskog života i molim vas da primite ove plakete kao zahvalu jednog cijelog naroda“, dodao je Szijjarto.

Kazao je da „ne može niti zamisliti odgovornost i pritisak kojima su izloženi na svome poslu“ te im zaželio što manje takvih intervencija.