Prijava

Vaša prijava

Spačekisti „okupirali“ Samobor


Više od 10 tisuća spačekista iz 34 države s oko 3.500 vozila okupiralo je Samobor gdje se u organizaciji hrvatskog 2cv Citroen kluba od 30. srpnja do 4. kolovoza ove godine održava 23. svjetski susret Spačeka.

Svečanost otvorenja susreta održana je u srijedu u programskoj zoni kampa bogatim zabavnim programom. U ime Zagrebačke županije, koja je i jedan od pokrovitelja susreta svečanosti otvorenja nazočila je zamjenica župana Nadica Žužak koja je pozdravivši okupljene rekla je kako je Samobor jedan od devet županijskih bisera, zahvalila gostima na dolasku i pozvala da upoznaju županijske vinske ceste, gastro ponudu i ostale turističke destinacije. Dodala je kako Županija iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate i sve veću posjećenost te je sasvim sigurno kako će i ovaj susret pridonijeti tom trendu. Na kraju je i službeno proglasila 23. svjetski susret Spačeka otvorenim.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, također je zaželjela dobrodošlicu svim gostima i naglasila kako je ponosna što se Svjetski susret Spačeka uvrstio u top 30 događanja i destinacija te stavio grad i županiju uz bok ostalim europskim destinacijama.

Spaček (model 2CV) počeo se proizvoditi 1948. godine, a skoro 20 godina nakon prestanka proizvodnje (1990.) i dalje je omiljen među poklonicima oldtimera. Najveće okupljanje „spačekista“ događa se bijenalno još od 1975. godine.