Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan općine Rugvica


Nizom događanja, među njima i svečanom sjednicom Općinskoga vijeća, proslavljen je Dan općine Rugvica.
- Jedna smo od najperspektivnijih općina u Hrvatskoj. Kada kažem najperspektivnija, ne mislim samo u gospodarskom i poslovnom kontekstu, nego i u socijalnom, u odnosu prema građanima, djeci, mladima i mladim obiteljima. Prvenstveni cilj je doprinijeti smanjenju i zaustavljanju pada nataliteta i smanjiti migracije mladih i obrazovnih obitelji u urbana područja izvan općine - rekao je Čičak. S ponosom je naglasio da su posljednjih nekoliko godina, uz pomoć novca iz EU fondova i nacionalnih izvora, na području općine realizirane investicije u ukupnom iznosu od 181,1 milijun kuna. 
- U ožujku ove godine krenuo je i dugo očekivani projekt koji će našim mještanima omogućiti kvalitetniji život - gradnja 51,7 kilometara sekundarne kanalizacijske mreže - podsjetio je Čičak, najavivši i skori početak gradnje dječjeg vrtića u Jalševcu Nartskom, također novcem europskih fondova, kao i prenamjenu stare škole u ovome naselju u dom zdravlja, s uslugom primarne zdravstvene zaštite i stomatologije. Istaknuo je i ulaganja u komunalnu infrastrukturu u Poslovnoj zoni "Rugvica-sjever". 
- Osnovni prihod Općine 'leži' upravo u gospodarstvu i investicijama u industrijskim zonama, koje su važne i zbog radnih mjesta koja se otvaraju za naše mještane - rekao je načelnik. 
U ime Županije svečanosti je prisustvovao župan Stjepan Kožić. U obraćanju prisutnima naglasak je stavio na europske fondova. Čestitao je načelniku i njegovu timu što su, rekao je, osmislili, prijavili i realizirali projekte za koje su dobivena bespovratna europska sredstva. 
- Zahvala i Vladi RH čiji je zadnji sastav omogućio da realizacija projekata iz EU fondova bude brža. Da nema europskih sredstava kvaliteta života na ukupnom prostoru županije ne bi bila kakva je danas - rekao je župan, dodavši da je Zagrebačka županije među "top pet" hrvatskih županija prema povlačenju europskoga novca. A prema projektima u vodoopskrbi i odvodnji koji se na njezinu području realiziraju ili je za njih odobren europski novac prva županija u državi! 
- Ovu godinu završit ćemo s ugovorenim projektima u vodoopskrbi i odvodnji ukupne vrijednosti 3 milijarde kuna! Od toga su 1,7 milijardi kuna bespovratna sredstva. Radi se o ogromnim poslovima koji će zaposliti i nove ljude i garantirati, kroz naredne godine, sigurne plaće - rekao je župan.
Uz župana, na svečanosti su govorili izaslanik premijera ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik predsjednika Sabora saborski zastupnik Ante Plazonić i izaslanica Predsjednice RH Renata Margaretić Urlić, predsjedničina savjetnica za društvene djelatnosti i mlade. 
Nagradu za životno djelo Općina Rugvica dodijelila je vlč. Stjepanu Levaniću, do ove godine župniku župe sv. Jurja i sv. Jakova u Oborovu, i Stjepanu Špoljarecu, jednom od inicijatora osnivanja Općine. Nagradu Općine primili su Ivan Vidak, Robert Munđer te RK Rugvica - mlađi kadeti te mlađe kadetkinje i seniorke. Nagrade su dodijeljene i učenicima generacije te najboljim studentima diplomskog i preddiplomskog studija s prebivalištem u Rugvici.