Prijava

Vaša prijava

Održan 8. Forum poljskih i hrvatskih regija


Osmi susret hrvatskih i poljskih regija održan je od 12.-14. rujna 2019. u gradu Zielona Góra u Lubuškom vojvodstvu, s ciljem razmjene iskustava i suradnje u budućnosti. Na Forumu je sudjelovala delegacija Zagrebačke županije predvođena zamjenicom župana Nadicom Žužak.

Kroz četiri panela raspravljalo se o budućnosti kohezijske politike, s naglaskom na smanjenja sredstava koja se odnose na hrvatske i poljske regije, ali i nova pravila u sufinanciranju, zakonskoj regulativi javno-privatnog partnerstva te digitalizaciji poput razvoja pametnih gradova i regija te inovacijama u gospodarstvu.

Inače, tematske odrednice Foruma nastavljaju se na zaključke sedmog Foruma poljskih i hrvatskih regija održanog u Poreču 2018. godine, a odnose se na strateško planiranje razvoja poljskih i hrvatskih regija do 2030. godine, inovacije u gospodarstvu, digitalizaciju javne uprave i javno-privatno partnerstvo.

Osmi Forum poljskih i hrvatskih regija organizirali su Savez vojvodstava Republike Poljske, Hrvatska zajednica županija, Ured maršala Lubuškog vojvodstva te Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Poljskoj. Održavao se pod počasnim pokroviteljstvima predsjednika Republike Poljske Andrzeja Dude i predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, uz podršku Hrvatskoga sabora te hrvatskih ministarstava poljoprivrede i regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Idući, 9. Forum poljskih i hrvatskih regija, održat će se iduće godine u Hrvatskoj.