Prijava

Vaša prijava

Postavljanje klupa za dojenje u 13 općina


 

Jeste li znali da je prema podacima UNICEF-a iz 2018. godine čak 82,7% djece u Hrvatskoj od rođenja do izlaska iz rodilišta isključivo dojeno? Od prvog sata djetetovog života majčino mlijeko pruža najbolju zaštitu od bolesti i infekcija, a majka tijekom dojenja prenosi djetetu osjećaj bliskosti i zaštićenosti.

Kako bi se senzibiliziralo i informiralo majke o promicanju dojenja kao najzdravijeg i najprirodnijeg oblika prehrane djece novorođenačke i dojenačke dobi pokrenut je Nacionalni tjedan dojenja.

U cijelu akciju uključila se i Zagrebačka županija izgradnjom infrastrukture na javnim mjestima prilagođene potrebama majki i dojilja. Prošle godine klupe su postavljene u svim gradovima, a ove godine one će biti postavljene u 13 općina.

Zagrebačka županija Nacionalni tjedan dojenja obilježit će u općini Pušća u četvrtak, 3. listopada 2019.  godine druženjem s majkama i djecom u dvorištu Društvenog doma u Kumrovečkoj gdje i postavljena klupa za dojenje.

Inače, Nacionalni tjedan dojenja održava se svake godine od 1. do 7. listopada s ciljem poticanja svijesti o važnosti i dobrobiti dojenja za dijete, majku i zajednicu.