Prijava

Vaša prijava

OBAVIJEST MJEŠTANIMA NASELJA ŽITOMIR


Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 56/13, 64/15, 104/17 i 115/18) obavještavaju se mještani naselja Žitomir koji koriste lokalni vodovod Žitomir da voda iz istog nije ispravna za korištenje.

Dana 23. rujna 2019. godine uzet je uzorak vode za ljudsku potrošnju iz lokalnog vodovoda Žitomir u naselju Žitomir (Žitomir 63) u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju.

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorak prema ispitivanim parametrima zbog mutnoće i bakteriološkog onečišćenja nije sukladan Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.“