Prijava

Vaša prijava

Zagrebačkoj županiji potpore za turizam


Dani hrvatskog turizma po prvi se puta održavaju u kontinentalnom dijelu Hrvatske – u Slavoniji, a osim niza edukativnih radionica, prezentacija i dodjela nagrada, ove godine na tom su događanju u Iloku potpisani i ugovori za razvoj javne turističke infrastrukture, među kojima je za dva projekta Zagrebačkoj županiji Ministarstvo turizma dodijelilo 372.000 kuna.

U ime Zagrebačke županije ugovore je s ministrom turizma Garijem Cappellijem potpisao pročelnik UO za gospodarstvo Damir Fašaić.

Riječ je o projektu uređenja i opremanja cikloturističkih odmorišta na području grada Jastrebarskog ukupne vrijednosti gotovo pola milijuna kuna, a kojeg Zagrebačka županija provodi u suradnji s Gradom Jastrebarsko. Riječ je o uređenju cikloturističkih odmorišta na tri lokacije – u parku Erdödy, na obroncima Plešivice i u Hrastju Plešivičkom – koje se nalaze neposredno uz osam označenih biciklističkih staza u duljini od 256 kilometara. Ministarstvo turizma za taj je projekt odobrilo potporu u iznosu od 213.000 kuna.

Druga potpora odnosi se na projekt upravljanja kvalitetom u turizmu u Zagrebačkoj županiji kojim se planira izraditi Studija upravljanja kvalitetom u turizmu kao podloga za integrirano upravljanje kvalitetom turističkog destinacijskog proizvoda. Cilj je smanjiti jaz između kvalitete koju turisti očekuju i razine kvalitete koju je destinacija u mogućnosti isporučiti. Zagrebačka županija ovaj projekt vrijedan gotovo 200.000 kuna provodi u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije i za njega je ovim putem dobila potporu u iznosu od 159.000 kuna. 


Uskrsna čestitka