Prijava

Vaša prijava

Počeli Dani vina


Počeli su Dani vina u Jastrebarskom, središnja turistička manifestacija jaskanskoga kraja. Do nedjelje - 13. listopada, uz kulturno-umjetnički, zabavni i edukativni program, posjetitelji manifestacije mogu kušati vina poznatih plešivičkih vinarija – Tomac, Korak, Šember, Jagunić, Kolarić, Braje, Ivančić, Režek, Tomac-Bajda, Šoškić, Jurkovac, Kurtalj, Sirovica, Mladina.

„Bute črno ili belo ili pak plešivičko?! Zna se pili bumo plešivičko!“, povijesnom rečenicom hrvatske filmske industrije (film "Tko pjeva zlo ne misli") prisutne na otvorenju manifestacije pozdravio je gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Ispred pokrovitelja, Zagrebačke županije, govorila je zamjenica župana Nadica Žužak. Zahvalila je vinogradarima i vinarima jaskanskoga kraja što pronose ime grada, a onda i Zagrebačke županije sudjelujući na brojnim izložbama i sajmovima vina, gdje redovito osvajaju zapažene nagrade i priznanja.

„Ova je manifestacija prilika za njihovu dodatnu promociju, ali i promociju cijeloga kraja, ona je mjesto susreta i prijateljstva“, rekla je zamjenica Žužak.

Na otvorenju Dana vina bio je i predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan rekavši da Županija, ne samo da podržava ovu manifestaciju, već poticajnim mjerama dugi niz godina podržava i plešivičke vinare.


O B A V I J E S T - 10. FESTIVAL PČELARSTVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE