S ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao poželjne cikloturističke destinacije, Turistička zajednica županije, u partnerstvu s TZG Vrbovca i TZG Svetog Ivana Zeline, organizirala je biciklijadu od Vrbovca do Svetog Ivana Zeline.

„Kroz promociju ovakvoga događanja cilj nam je pokazati da je Zagrebačka županija bogata biciklističkim rutama, i cestovnim i šumskim. Očekujemo da će kroz godinu ovakvih biciklijada biti još i više, kako bi se Zagrebačka županija pozicionirala na cikloturističkoj karti Hrvatske“, ispričala je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije, dodavši da se biciklijadom od Vrbovca do Svetog Ivana Zeline, uz ostalo, željelo i ukazati Zagrepčanima na mogućnosti koje se pružaju u njihovoj neposrednoj blizini.

Damir Fašaić, pročelnik za gospodarstvo Zagrebačke županije, rekao je da cikloturizam ima velikoga potencijala, stoga se krenulo s njegovim poticanjem.

„Javili smo se na nekoliko natječaja Ministarstva turizma i dobili sredstva, a i sami, kroz proračun, ulažemo u cikloturističku infrastrukturu. Želimo potaknuti bicikliste da dođu, vide i razgledaju ljepote županije, a tako ćemo, nadam se, potaknuti i potrošnju u ugostiteljstvu“, rekao je Fašaić.