Prijava

Vaša prijava

Martinje u Zagrebačkoj županiji


Jesen je pri kraju, bliži se zima, a radovi u vinogradima su gotovi. Pred nama je jedan od najveselijih i najvažnijih vinogradarskih blagdana nakon Vincekova – Martinje ili sveti Martin, koji se slavi 11. studenog.

Ljubitelji vina željno iščekuju dan na koji ne izostaje pjesme i druženja, ali ni tradicionalnog pučkog običaja - obreda „krštenja“ mošta u mlado vino.

U Zagrebačkoj županiji brojna seosko-turistička domaćinstva, vinotočja i ugostitelji će i ove godine tradicionalno proslaviti blagdan omiljenog sveca, a Dugo Selo i Pisarovina ujedno i svog nebeskog zaštitnika.

Ako još uvijek ne znate gdje ćete krstiti mošt u mlado vino pogledajte ovdje što se nudi u gradovima i mjestima diljem županije i provedite nezaboravan vikend u dobrom društvu uz vrhunska mlada vina.

Ceremoniju krštenja mošta može se vidjeti i na otvorenju manifestacije koju zajednički organiziraju Grad Zagreb i Zagrebačka županija „Martin je v Zagrebu“, u nedjelju, 10. studenog 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu s početkom u 12:00 sati.

Na manifestaciji koja traje od 9. do 15. studenog 2019. godine predstavit će se i 26 izlagača s područja Zagrebačke županije, a radno vrijeme kućica je svaki dan od 9-20 sati.