Prijava

Vaša prijava

U Zagrebačkoj županiji najveći rast neto plaće u RH


Zagrebačka županija zabilježila je najveći rast neto plaće u Republici Hrvatskoj od 7,9 posto u odnosu na godinu prije – rezultati su to nove analize Hrvatske gospodarske komore o plaćama po županijama za 2017. godinu.

Gledajući na razini Hrvatske, nakon Zagrebačke županije slijedi Međimurska županija (7,8 posto), Ličko-senjska županija (7 posto) i Krapinsko-zagorska županija (5,8 posto).

Osim najvećeg rasta neto plaće, Zagrebačka županija u posljednjih 5 godina bilježi i najveći kontinuirani rast zaposlenosti od svih županija i to 13 posto.

Na analizu se osvrnuo župan Stjepan Kožić istaknuvši kako će s obzirom na investicije koje su u tijeku, ti pokazatelji u narednom periodu biti još bolji. „Na području županije imamo ugovorene 3 milijarde kuna vrijedne radove na vodnokomunalnoj infrastrukturi. Radovi su već počeli na više lokacija, trajat će nekoliko godina i svakako će postati generator daljnjeg gospodarskog razvoja. I sama Zagrebačka županija je investitor. Energetski obnavljamo 4 škole i 3 doma zdravlja ukupne vrijednosti 72 milijuna kuna, a ne nedostaje nam ni privatnih investitora“, istaknuo je Kožić dodavši kako u Jakovlju kreće gradnja tvornice koja će proizvoditi dijelove za Boeing i Airbus, investicija vrijedna 33 milijuna eura koja će otvoriti novih 600 radnih mjesta.

Inače, Zagrebačka županija svake godine raspisuje natječaj za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima. Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika te za povećanje konkurentnosti za proizvodne i neproizvodne djelatnosti, a upravo je u tijeku isplata 7,27 milijuna kuna potpora za 219 prijavljenih projekata.


Štrajk - obavijest

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike