Prijava

Vaša prijava

Slovenski veleposlanik u posjetu Županiji


U posjetu Zagrebačkoj županiji boravio je veleposlanik Republike Slovenije u Hrvatskoj Vojislav Šuc. Karijerni diplomat, u Hrvatskoj od kolovoza ove godine, sa županom Stjepanom Kožićem razgovarao je o nastavku suradnje koju Županija ima sa slovenskim prekograničnim regijama.

Župan je veleposlanika upoznao s projektima koje provodi Županija, ulaganjima u vodno-komunalnu infrastrukturu, uspješnim tvrtkama koje posluju u poduzetničkim zonama i najavljenim investicijama, suradnji s gradom Zagrebom..., a posebno je bilo riječi o digitalizaciji prostora županije i projektu pametnih sela.

„Vjerujem da ćemo i dalje imati dobru suradnju i stvarati zajedničke projekte na korist vaših i naših stanovnika“, rekao je župan. Uz njega, sastanku su prisustvovali pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković i pročelnik za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Velimir Kokot. Kraljičković je rekao da ima puno tema za suradnju koje bi bilo dobro konkretizirati, poput, primjerice, razvoja ekološke poljoprivrede i suradnje pčelara. Istaknuo je dobru suradnju s općinama Brežice, Sevnica i Krško. Pročelnik Kokot je rekao da je izuzetno bitno da se u novom programskom razdoblju Europske unije, od 2021. do 2027., nastavi kontinuitet sufinanciranja projekata prekogranične suradnje. Trenutno je u provedbi projekt "In cultura veritas" kojemu je Zagrebačka županija vodeći partner, a sa slovenske strane u njegovu provedbu uključeni su Razvojna agencija Sotla, Općina Šmarje pri Jelšah i Poljoprivredno-šumarski zavod Maribor.

„Uspješna Hrvatska znači i uspješna Slovenija“, istaknuo je na kraju razgovora veleposlanik Šuc.