Prijava

Vaša prijava

Domagoj i Valentina Pereglin najbolji strijelci na svijetu


Domagoj i Valentina Pereglin osvojili su Svjetski kup u samostrelu, u disciplini field. U finalu, održanom u Dubravi, mjestu u kojemu Pereglini žive, sudjelovali su strijelci iz Austrije, Bugarske, Češke, Mađarske, Rusije, Slovenije, Švicarske, Turkmenistana i Hrvatske. Valentina i Domagoj članovi su Streljačkog kluba "Dubrava 1094".

Svečanosti otvorenja Svjetskoga kupa, uz ostale, prisustvovao je i župan Stjepan Kožić.

„Mali postaju veliki, to su najbolje riječi koje opisuju ovo događanje. Mala općina dobila je domaćinstvo Svjetskoga kupa, a naši najbolji natjecatelji u samostrelu priliku da budu najbolji na svome terenu, pred svojom publikom. Kada je riječ o samostrelu, Hrvatska je u svjetskome vrhu, na čemu prije svega treba zahvaliti obitelji Pelreglin. Ovoj obitelji samostrel nije samo sport, nego i dio života. Uvjeren sam da je ovo događanje još jedna kruna u njihovoj impresivnoj sportskoj karijeri“, rekao je župan. Dodao je da Županija daje svesrdnu pomoć sportašima, prije svega gradnjom i obnovom školskih-sportskih dvorana koje su, osim učenicima, mjesto treniranja brojnim sportašima i klubovima.

„I ova dvorana, koja je danas ugostila najbolje svjetske strijelce, sufinancirana je sredstvima Zagrebačke županije“, rekao je župan.

Radostan zbog domaćinstva Svjetskoga kupa bio je i načelnik Dubrave Tomislav Okroša.

„Ovo natjecanje puno znači i Županiji i nama Dubravcima. Ponosni smo što imamo najbolje strijelce na svijetu“, rekao je Okroša.