Prijava

Vaša prijava

Nagrade najuspješnijim učiteljima osnovnih i srednjih škola


Županija je nagradila najuspješnije učitelje osnovnih i srednjih škola. Radi se o 30 učitelja koji su sukladno Pravilniku o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama izabrani od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kao najuspješniji odgojno-obrazovni radnici u školskoj 2018./2019. godini. Vrednovalo se mentorstvo učenicima na natjecanjima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, objavljeni stručni članci, nastavni materijali i obrazovni sadržaji, sudjelovanje u projektima, rad na unapređenju obrazovanja... Županija je učitelje nagradila novčanom nagradom u neto iznosu od po 2000 kuna. Na njihovu trudu zahvalila im je, na prigodnoj svečanosti u Jastrebarskom, zamjenica župana Nadica Žužak.

„Cijenimo sve ono što učitelji rade kako bi prenijeli znanje na mlade generacije, na male i malo veće glave koje će jednoga dana biti odgovorni ljudi ovoga društva. Nagradili smo posebno kreativne učitelje. Svjesni smo njihove važnosti za obrazovanje mladih“, rekla je zamjenica Žužak, dodavši da je Županija proračunom za 2020. predvidjela za školstvo preko 170 milijuna kuna. 

„To najbolje pokazuje da podrška Županije obrazovanju, učiteljima, pa onda i učenicima nije deklarativna, nego stvarna“, rekla je zamjenica, dodavši da će Županija iduće godine iznjedriti vlastiti pravilnik o nagrađivanju učitelja.

„Njime ćemo dodatno vrednovati kreativna znanja i trud učitelja uložen u obrazovanje novih generacija“, rekla je zamjenica Žužak.