Prijava

Vaša prijava

Izvještajna sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice


Izvještajnu sjednicu Skupštine, u Rugvici, održala je Vatrogasna zajednice Zagrebačke županije. Usvojen je program rada te plan prihoda i rashoda za 2020., kao i pravilnik o raspodjeli sredstava premije osiguranja u idućoj godini. Na znanje je primljeno izvješće o realiziranim projektima u 2019. godini. Za zvanje vatrogasac osposobljeno je ove godine 268 osoba, a još njih 426 osposobljeno je za viša vatrogasna zvanja. Osposobljavali su se vatrogasci i za specijalistička zvanja, prisustvovali stručnim radionicama, sudjelovali na natjecanjima, bili na dislokaciji na otocima Visu i Hvaru... Posebno mjesto u izvješću o ovogodišnjem radu zauzima nabava opreme (dišnih aparata, cijevi, svjetiljki, agregata za struju, radio stanica, uređaja za navođenje i praćenje vozila...), kao i vatrogasnih kombi vozila.

„Imamo preko 19.000 vatrogasaca, što je povećanje, unazad nekoliko godina, za 3500 osoba. To je 'novi val' naše djece koja su se uključila u natjecateljske ekipe, a potom i u vatrogasne postrojbe“, prokomentirao je Stjepan Ptiček, predsjednik VZ Zagrebačke županije.

U ime Županije sjednici je prisustvovao predsjednik Skupštine Mato Čičak.

„I sam sam vatrogasac, od svoje devete godine. Ponosan sam na vatrogasce! I u svojoj općini i u županiji. Njihovo djelovanje iznimno je bitno, pogotovo u teškim situacijama, poput poplava. Puno sam sretniji kada oni održavaju natjecanja, nago kada, u kriznim situacijama, izlaze na intervencije“, rekao je Čičak.

Priznanja VZ Zagrebačke županije primili su Josip Kelšin, jedan od utemeljitelja Zajednice, i Specijalna bolnica "Naftalan".