Prijava

Vaša prijava

U tijeku godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava


U tijeku su godišnje skupštine dobrovoljnih vatrogasnih društava. Jednoj od njih, 91. godišnjoj skupštini DVD-a Gornji Desinec prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak. Čestitala je vatrogascima na svemu što su radili proteklih godinu dana i poželjela da jednako uspješni budu i u 2020. godini.

„Uz to što čuvate ljude i imovinu, želim vam da se i što više družite“, poručila je zamjenica Žužak.

Lani je DVD Gornji Desinec sudjelovao u raznim aktivnostima, od vatrogasnih intervencija, dislokacije vatrogasaca na otoku Visu, uređenja vatrogasnoga spremišta..., do sudjelovanja mladeži na vatrogasnim natjecanjima i brojnih nastupa puhačkoga orkestra, koji je 2019. proslavio stotu obljetnicu.

„Napredak društva moguć je samo u zajedništvu svih članova, ali uz trud i zalaganje svakog člana osobno“, poručio je predsjednik društva Vedran Boričević, ponosan što je društvo u ovu godinu ušlo s 36 novih članova.

Skupštini je, uz predstavnike brojnih prijateljskih društava, prisustvovao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, i sam član ovoga DVD-a. Rekao je da su lanjsku godinu obilježila značajna ulaganja u vatrogasni dom i da je mladost, prisutna na godišnjoj skupštini, garancija budućnosti ovoga društva.