Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Stožera civilne zaštite


Na području Zagrebačke županije trenutno nema zabilježenog slučaja zaraze koronavirusom, sve službe su opremljene potrebnom opremom, upoznate su s protokolima te su u stanju pripravnosti – rečeno je na sjednici Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije.

Prema uputama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske svi građani koji imaju simptome prehlade, a nisu bili u Kini, Hong-Kongu, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru, Iranu i Italiji (pokrajine Lombardija, Veneto, Emilia Romagna i Piedmont) unazad 14 dana ne trebaju se javljati liječnicima-epidemiolozima, već mogu kontaktirati svog liječnika obiteljske medicine.

Osobe koje su unazad 14 dana boravile u gore navedenim državama, a ne kašlju, nemaju povišenu temperaturu ili druge znakove prehlade, trebaju se javiti nadležnom liječniku-epidemiologu čiji broj mogu dobiti preko županijskih centara 112.

Osobe koje kašlju i imaju povišenu temperaturu i druge znakove prehlade, a boravile su unutar 14 dana u gore navedenim državama, imaju obvezu javiti se nadležnom liječniku-epidemiologu radi daljnjih uputa.

Informativni video o preventivnim mjerama u vezi koronavirusa možete pogledati ovdje.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova izdalo je preporuke za putovanja kojima se građane poziva na oprez i detaljnije informiranje prije puta u inozemstvo: INFORMACIJE O PUTOVANJIMA.

Hrvatskim državljanima preporučuje se pridržavanje preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: PREPORUKE ZA GRAĐANE.

Zbog povećanog interesa javnosti i medija, Ministarstvo zdravstva i Hrvatski zavod za javno zdravstvo  svakoga dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objavljuju najnovija saznanja o koronavirusu: NAJNOVIJI PODACI