Prijava

Vaša prijava

OBAVIJEST MJEŠTANIMA NASELJA TURKOVČINA I VELIKA GORA


Sukladno odredbi članka 26. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju („Narodne novine“ broj 56/13, 64/15, 104/17, 115/18 i 16/20) obavještavaju se mještani naselja Turkovčina koji koriste lokalni vodovod Turkovčina te mještani naselja Velika Gora koji koriste lokalni vodovod Gornje Psarjevo da voda iz istih nije ispravna za korištenje.

Dana 11. ožujka 2020. uzeti su uzorci vode za ljudsku potrošnju iz lokalnog vodovoda Turkovčina u naselju Turkovčina (Turkovčina 11) i iz lokalnog vodovoda Gornje Psarjevo u naselju Velika Gora (Velika Gora 1) u svrhu monitoringa vode za ljudsku potrošnju.

Temeljem Zakona o vodi za ljudsku potrošnju uzorci prema ispitivanim parametrima zbog bakteriološkog onečišćenja NISU SUKLADNI Pravilniku o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti vode za ljudsku potrošnju te načinu vođenja registra pravnih osoba koje obavljaju djelatnosti javne vodoopskrbe („Narodne novine“ broj 125/17).

Korištenje takve vode za piće, pripremu jela, za osobnu higijenu predstavlja rizik za ljudsko zdravlje. Preporuka je prokuhavanje vode namijenjene piću kroz najmanje 3 minute i čuvanje takve vode na hladnome, u čistim i dezinficiranim posudama.