Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka, 12.05.2020. do 11:00 sati evidentirano je 129 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju, što znači da na području Zagrebačke županije četrnaesti dan za redom nema novooboljelih, a tri su osobe više izliječene. Do sada je ukupno izliječeno 113 osoba, a četiri su preminule.

Iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo napominju kako je u ispostavi Jastrebarsko došlo do nesporazuma u vođenju evidencije o broju oboljelih. Naime, starija osoba (1934. godište) koja je oboljela od COVID-19 se izliječila od ove bolesti što je potvrđeno brisom napravljenim u bolnici KBC Sestre Milosrdnice. Međutim, nekoliko dana kasnije tj. 16.04. osoba je preminula od posljedica osnovne kronične bolesti. Spomenuta osoba danas je uvrštena u evidenciju pod rubriku izliječeni jer osoba nije umrla od COVID-19. Iz županijskog Zavoda se ispričavaju zbog propusta te se zahvaljuju medijima koji su svojim upitima potaknuli da se evidencija u ispostavi Jastrebarsko dodatno pregleda. Radi spomenutog slučaja Zavod će tražiti svih 8 ispostava dodatnu provjeru svih evidencija.

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije ima 8 ispostava na svom području koje su vidljive niže u tablici. Svaka ispostava obrađuje podatke za grad sjedište ispostave i okolne općine. Grad Sveta Nedelja jedini je grad koji nema svoju ispostavu, već se podaci obrađuju u Ispostavi Samobor.

Broj oboljelih prema ISPOSTAVAMA Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Napominjemo brojevi u tablici se odnose na ispostave Zavoda koji obrađuju podatke ZA GRAD I OKOLNE OPĆINE!

Sljedeće informacije bit će objavljene u srijedu, 13.05.2020. oko 11:00 sati na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr čim ih zaprimimo od strane Županijskog zavoda za javno zdravstvo.