Prijava

Vaša prijava

Dodijeljena priznanja najboljim vinarima kontinentalne Hrvatske


Dodijeljena su priznanja najboljim vinarima, sudionicima 52. izložbe vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini. Šampion izložbe je graševina, ledeno vino bere 2015., Vinarije Perak iz Kutjeva.

Nagradu "Ljerka Habuzin" za najbolje ocijenjeno vino autohtone sorte kraljevina dobio je OPG Karla Kosa iz Svetoga Ivana Zeline, za kraljevinu berbe 2019., nagradu za najbolje ocijenjeno crno vino Ivica Rozijan iz Samobora za cabernet sauvignon, berba 2017., nagradu za najbolje pjenušavo vino OPG Stjepana Puheleka Pureka za pjenušac "Kraljica", berba 2019., a nagradu "Dragutin Stražimir" za najbolji vizualni identitet boce Vinarija Šimanović iz Pribića za pjenušac "Kostel".

U sklopu izložbe dodijeljena su i priznanja najbolje ocijenjenim vinima Zagrebačke županije. Šampion je sauvignon, berba 2018., Branimira Žigrovića iz Svetoga Ivana Zeline, ujedno i najbolje bijelo mirno vino s ostatkom sladora. Najbolje ocijenjeno bijelo mirno suho vino je sauvignon, berba 2019., OPG-a Stjepana Puheleka Pureka. Ujedno je to i najbolje ocijenjeno vino Zagrebačke županije iz posljednje godine berbe. Nagradu za najbolje pjenušavo vino, pjenušac "Kraljica", berba 2019., također je dodijeljena OPG-u Stjepana Puheleka Pureka. Najbolje crno mirno vino je cabernet sauvignon, berba 2017., Ivice Rozijana.

Priznanja županijskim vinarima uručili su izaslanik župana, pročelnik za poljoprivredu Josip Kraljičković, i izaslanik predsjednika Skupštine, županijski vijećnik Damir Tomljenović.

„Posebno smo ponosni na mlade vinare! Držimo da su mladi vinari, 'obogaćeni' znanjem i s podrškom obitelji, dokaz da je uspjeh moguć“, rekao je pročelnik Kraljičković.


Čestitka u povodu Dana neovisnosti

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike