Prijava

Vaša prijava

Proslavljen Dan Ivanić-Grada


Otvorenjem novouređene Gradske knjižnice, otvaranjem memorijalne sobe povijesne postrojbe Ivanić-Grada, polaganjem vijenaca ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, svetom misom te svečanom sjednicom Gradskoga vijeća Ivanić-Grad je proslavio svoj Dan. Svečanosti su, uz ostale, prisustvovali ministri Dražen Bošnjaković i Nina Obuljen Koržinek, a u ime Zagrebačke županije predsjednik Skupštine Mato Čičak koji je istaknuo odličnu suradnju Grada i Županije.

„Donijeli smo rebalans proračuna, no vodili smo računa da jedinicama lokalne samouprave sredstava ne smanjujemo“, rekao je Čičak, dodavši da je uvjeren da će Ivanić-Grad i dalje ići naprijed, još više se razvijati, posebno u segmentu zdravstvenog turizma s obzirom na jedinstveno lječilište Naftalan.

Gradonačelnik Javor Bojan Leš zahvalio je građanima što, kako je rekao, podržavaju njegov i rad njegova tima, a zahvalio je i gradskim vijećnicima svih političkih opcija što su sačuvali dignitet predstavničkog tijela i što svi zajedno „guraju za boljitak grada“. Zahvalu je uputio i Vladi RH.

„U mandatu ove Vlade Ivanić-Grad je posjetilo 11 ministara, a i sam premijer je u našemu gradu boravio dva puta. To je put kojega želim podržati. Put kada i oni na vrhu dobivaju informacije odozdo, a što doprinosi i zajedničkim projektima koje smo realizirali s ministarstvima“, rekao je Leš.

Ministar Dražen Bošnjaković je rekao da je za razvoj lokalne samouprave važna sinergija Vlade RH, županije i grada.

„U Ivanić-Gradu je to svakako 'na sceni'. No, ova Vlada nije samo prijatelj Ivanić-Grada, ona je prijatelj cijele regionalne i lokalne samouprave, kao niti jedna Vlada prije“, rekao je Bošnjaković, dodavši da državu i dalje treba decentralizirati. Rekao je i da je veliki trag u Ivanić-Gradu ostavila Zagrebačka županija, posebno u "Naftalanu".

„Sagrađeni bazeni doprinijet će novoj vizuri Ivanić-Grada, koji više neće biti samo prepoznatljivo središte u Zagrebačkoj županiji, nego i puno šire“, rekao je Bošnjaković.

Na svečanosti su uručena i javna priznanja Grada. Nagradu za životno djela primila je Branka Bubalo Paliska.

Prostor preuređene Gradske knjižnice otvorila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Rekla je da su knjižnice najvažniji prostori kulture u sredinama gdje postoje, jer danas je njihova funkcija, puno veća od same posudbe knjiga.