Prijava

Vaša prijava

Položeni vijenci u povodu Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije


U spomen na poginule branitelje u povodu Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije delegacija predvođena županom Stjepanom Kožićem i predsjednikom Županijske skupštine Matom Čičkom položila je vijenac i svijeće na spomen obilježju na mostu na rijeci Kupi.

Upravo je na tom mjestu 27. lipnja 1991. godine raspoređena 2. brigada Zbora narodne garde, a 2013. godine Županijska skupština proglasila je taj datum Danom hrvatskih branitelja Zagrebačke županije.

„S posebnim pijetetom prisjećamo se branitelja, ali i svih sudionika i žrtava Domovinskog rata čiji su životi utkani u temelje Lijepe naše. S obzirom da se ove godine nećemo okupiti na centralnom obilježavanju, ovim putem svim braniteljima Zagrebačke županije čestitam njihov Dan, želim im svako dobro, a najviše naravno da budu dobrog zdravlja!“, istaknuo je župan Kožić.

„Da nije bilo branitelja, danas ne bi bilo ni suverene Hrvatske! Stoga moramo skrbiti o njima kako odavanjem počasti, tako i kroz proračun“, izjavio je predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak.

Polaganju vijenca nazočio je i načelnik Općine Pokupsko Božidar Škrinjarić, dok je molitvu predvodio vlč. Antun Pećar.