Prijava

Vaša prijava

Održana međunarodna znanstvena konferencija – DIGITOMICS


Treća po redu Međunarodna znanstvena konferencija „EDT 2020 - DIGITOMICS“ održana je od 24. do 26. lipnja 2020. godine putem zoom aplikacije.

Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja međunarodnih i domaćih istraživača s naglaskom na prilike, kao i probleme do kojih dolazi zbog naglog razvoja digitalnih tehnologija te sve većeg utjecaja digitalizacije na ekonomske procese..

Svoje predavanje održao je Eric Leeper, jedan od najutjecajnijih znanstvenika u području interakcija fiskalne i monetarne politike, Ivana Maletić bivša europarlamentarka i trenutna članica revizorskog suda Europske unije, ali i pročelnica Upravnog odjela za financije Zagrebačke županije Marina Čolig koja je govorila o fiskalnoj decentralizaciji u članicama Europske unije. Čolig se osvrnula na važnost i ulogu fiskalne decentralizacije te prikazala rezultate istraživanja o stupnju decentralizacije u novim i starim članicama Europske unije.

Inače, tijekom tri dana održana su izlaganja i panel diskusije o učincima digitalizacije na monetarni sustav, fiskalni sustav te lokalni ekonomski razvoj, kao i utjecaj trenutne pandemije na društveno-ekonomske procese.

Konferenciju je zajedno sa svojim domaćim i inozemnim partnerima organizirao Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci.


Uskrsna čestitka