Prijava

Vaša prijava

Uručene nagrade tehničke kulture „Rudolf Perešin“


Evica Šajgo, učiteljica tehničke kulture u OŠ Eugena Kumičića u Velikoj Gorici, članica Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica, dobitnica je nagrade za životno djelo „Rudolf Perešin“ koju dodjeljuje Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije.

Godišnje nagrade primili su Mladen Božić (Foto-Film-Video Amateri Luke), Katarina Grgić Noršić (Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica), Zlatko Matičić (Radioklub „Tule i Vužić“, Samobor), Janko Radigović (Hrvatski robotički savez) i Damir Kosir (Modelarski klub Zaprešić).

Svečanost dodjele nagrada „Rudolf Perešin“ za 2019. održana je u Samoboru. Povelje ZTK Zagrebačke županije dobili su Nikola Škeva i Leonardo Klišanić (prvo mjesto na natjecanju World robot olympiad; mentor Ivan Vlainić), Krešimir Butorac (zlatna medalja na Međunarodnom sajmu inovacija IENA 2019; mentor Ivan Vlainić) i robotički tim Leon Stjepan Uroić i Nika Crnković Robotičko-informatičkog kluba Križ (drugo mjesto na natjecanju European Conference on Educational Robotics, kategorija podmornica; mentorica Ana Sović Kržić).

„Ovakvim nagradama potičemo najmlađe da nakon završetka osnovne škole upišu neke od tehničkih škola kako bi im tehnika bila buduće zanimanje“, komentirao je Ivan Vlainić, predsjednik ZTK Zagrebačke županije. Rekao je da ova udruga, bez obzira na poteškoće s financiranjem, realizira ne samo planirane programe, nego i više od toga.

„Sve to ne bi bilo moguće da nema dobre suradnje sa Zagrebačkom županijom, ali i sinergije unutar naše obitelji tehničke kulture. A nju čine udruge koje se bave isključivo tehničkom kulturom, ali i udruge u kojima tehnička kultura 'koketira' s umjetnošću ili je u sprezi sa sportom. Ponosno ističem da je Zagrebačka županija u samom vrhu tehničkoga stvaralaštva u državi“, rekao je Vlainić.

U ime župana svečanosti je prisustvovala Jadranka Dujić Frlan, ovlaštena za obavljanje poslova pročelnice za kulturu, sport, tehničku kulturu i civilno društvo, a u ime predsjednika Županijske skupštine županijska vijećnica Renata Glojnarić.

„Zagrebačka županija niz godina daje snažnu potporu Zajednici tehničke kulture, a tako će biti i ubuduće“, rekla je Dujić-Frlan.