Prijava

Vaša prijava

Održana sjednica Popisnog povjerenstva Zagrebačke županije


Održana je 4. sjednica Popisnog povjerenstva Zagrebačke županije na kojoj su članovi informirani o Popisu poljoprivrede za 2020. godinu koji će provoditi Državni zavod za statistiku od 14. rujna do 14. listopada 2020. godine na području Hrvatske.

Popis obuhvaća poljoprivredna gospodarstva, a prikupljat će se podaci o zemljišnom fondu, načinu korištenja poljoprivrednog zemljišta, površini voćnjaka, maslinika i vinograda te broju voćnih stabala i trsova vinove loze, navodnjavanju, stočnom fondu, radnoj snazi, smještaju životinja, mehanizaciji, mjerama potpore ruralnom razvoju te ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji i dr.

Provodit će ga popisivači izabrani od strane Državnog Zavoda za statistiku, koji će proći četverodnevnu obuku koja počinje 18. kolovoza 2020. godine.

Također, organizirat će se popisni centri u 8 ispostava (Samobor - Sveta Nedjelja, Zaprešić, Jastrebarsko, Velika Gorica, Ivanić-Grad, Dugo Selo, Vrbovec, Sveti Ivan Zelina) u kojima će kontrolori prikupljati podatke dobivene na terenu. Prvi rezultati Popisa poljoprivrede objavit će se do 30. studenoga 2020., a konačni rezultati najkasnije do 31. prosinca 2021. godine.

Svako kućanstvo o terminu anketiranja pravodobno će se obavijestiti pismenim putem od strane Državnog zavoda za statistiku. Više informacija moći će se pronaći i na web stranicama Zagrebačke županije.


Uputa o obvezi nošenja maski za lice i medicinskih maski