Prijava

Vaša prijava

Počinje dogradnja vatrogasnoga spremišta DVD-a Brckovljani


Potpisan je ugovor o dogradnji vatrogasnoga spremišta DVD-a Brckovljani. Potpis na ugovor stavili su danas Andrea Jurić, povjerenica Vlade RH ovlaštena za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskoga načelnika Općine Brckovljani, i, u ime izvoditelja radova, Ivan Kajba, vlasnik obrta JIK Kajba. Investicija je vrijedna 613.000 kuna, a obuhvaća gradnju još jedne garaže za vatrogasna vozila, kao i tornja za sušenje vatrogasnih cijevi. Dio investicije financira se europskim sredstvima dobivenima na natječaju LAG-a Prigorje, radi se o iznosu od 297.000 kuna, dok je ostatak osigurala Općina Brckovljani. Potpisivanju ugovora prisustvovali su župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak. Župan je čestitao svima koji su pripremali projekt.

„Ne samo kada dođe do nezgode, već kada za svoju sredinu treba nešto i organizirati vatrogasci su uvijek prvi. Uvijek su tu, prisutni. Stoga Županija značajno pripomaže njihov rad, posebno nabavu opreme i vozila“, rekao je župan, naglasivši da je u proteklih 15 godina za funkcioniranje vatrogasaca Županija izdvojila preko 52 milijuna kuna. Rekao je i da je izuzetno zadovoljan suradnjom s Općinom Brckovljani.

Predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak rekao je da raduje kada se potpisuju ugovori koji donose dobrobit ruralnim krajevima.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Brckovljani osnovano je prije 125 godina. Danas ima stotinjak članova, među kojima je dvadesetak operativnih.

 


Dani europske baštine

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike