Prijava

Vaša prijava

Pri kraju sanacija kolnika na županijskoj cesti u naselju Volavje


Pri kraju je sanacija i drugog dijela kolnika županijske ceste kroz naselje Volavje (grad Jastrebarsko), a nakon završetka postavljanja glavne kanalizacijske mreže u sklopu EU projekta "Sustav vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Jastrebarsko". Jedna strana kolnika sanirana je u sklopu projekta, a sanacija druge financira se sredstvima Županijske uprave za ceste (ŽUC). U sanaciju kolničke konstrukcije i asfaltiranje 1600 metara ceste ŽUC ulaže 850.000 kuna.

S dinamikom radova danas su se upoznali župan Stjepan Kožić i predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak, koji su obišli naselje Volavje. Mještani su ih tom prigodom upoznali s njima gorućim problemom - teškim kamionima koji prometuju ovom cestu (iz obližnjega kamenoloma i punionice izvorske vode; op.a), često se ne pridržavajući brzine kretanja. Zbog suženosti kolnika na pojedinim mjestima kamioni često znaju prometovati i nogostupom, na što su mještani nezadovoljni. Od župana su zatražili da se iznađe mogućnost gradnje dva kilometra duge obilaznice oko njihova naselja.

„Ne bježimo od problema! Želimo o njima otvoreno razgovarati. Predlažem da predsjednik vašega mjesnog odbora, zajedno sa svojim suradnicima, dođe u Županiju, da čujemo sve probleme oko prometa. Sigurno je da ćemo napraviti sve što je u nadležnosti Županije i ŽUC-a. Ako treba i obilaznica, sigurno je da ćemo i o tome razgovarati. Ali, za to postoji procedura. Prvo Grad Jastrebarsko treba u svojoj prostornoj dokumentaciji 'ucrtati' takvu cestu. Temeljem toga se može razgovarati o daljnjim, nužnim koracima“, rekao je župan.

Predsjednik Skupštine Mato Čičak rekao je da su predstavnici Županije došli u Volavje u dobroj vjeri i da o svim problemima treba razgovarati. Na zajednički sastanak predstavnike MO Volavje pozvao je i Tomislav Landeka, ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije.

Osim u sanaciju i asfaltiranje djela kolnika kroz naselje Volavje, ŽUC je tijekom ove godine u ovu županijsku cestu (ukupne dužine dvadesetak kilometara) već uložio 425.000 kuna, pa ukupna ulaganja u nju prelaze 1,2 milijuna kuna.